Svanen finner vei til Flüggers trebeskyttelse

 
Svanen finner vei til Flüggers trebeskyttelse
Det er stor etterspørsel etter svanemerkede byggevarer i hele Norden, og antallet svanemerkede leiligheter, hus og barnehager er mer enn fordoblet på bare to år. Flügger opplever den samme etterspørselen og lanserer nå en svanemerket trebeskyttelse og en hel serie med utendørsprodukter som er godkjent til svanemerkede bygg.

I følge en opptelling i regi av Miljømærkning Danmark, som har ansvar for det offisielle, nordiske miljømerket Svanen, er det i dag over 4000 svanemerkede bygninger i Norden, og mer enn 7000 nye er på vei. Etterspørselen etter svanemerkede produkter som brukes i bygg har ført til at Flügger blant annet har videreutviklet virksomhetens trebeskyttelsesserie Wood Tex med det fokus.

"Vi har de seneste årene jobbet mye med produksjonsutvikling og spesielt sett på muligheter til å forbedre produktenes miljøprofil. Vi er derfor utrolig glade for at vi nå kan imøtekomme de kundene som har etterspurt produkter til svanemerkede bygg og slik være med på at det blir bygget mer miljøvennlig. Det gjør vi nå med Wood Tex-serien, der alle produktene har blitt svanemerket," sier Thomas Sundmoen, Technical Support Manager i Flügger i Norge. 

Kundene styrer produktutviklingen
Malermestre og forbrukere i hele Norden har økende forventninger til at trebeskyttelse både skal være miljømessig forsvarlig og holdbart. Derfor er det også kundene som står i sentrum når Flügger arbeider med produktutvikling. De er med på å teste produktene underveis og gir tilbakemelding på den videre utviklingen.

For kundene har det vært spesielt viktig at trebeskyttelsen tørker raskt, slik at de kan bli raskere ferdig med å male hus og gjerder. Det har vært fokus for Flügger i utviklingen av den nye Wood Tex-serien.

"Vi arbeider kontinuerlig med å forene produktets funksjon og det miljømessige aspektet. Trebeskyttelsen vår skal bevare treverket i generasjoner, og samtidig er det viktig at miljøbelastningen blir så liten som mulig. Wood Tex viser at disse egenskapene kan gå hånd i hånd," sier Thomas Sundmoen.

Flügger har blant annet arbeidet med en soppdreperteknologi i Wood Tex-serien, som reduserer miljøbelastningen, samtidig med at man får en bedre og langtidsvirkende effekt mot mugg og soppvekst på overflaten av behandlingen. Det forklarer Thomas Sundmoen slik:

"Soppdreperen er innkapslet og frigis i fuktige perioder når det er behov for å beskytte overflaten mot mugg og soppvekst. Når det er tørt, er det ikke behov for beskyttelse, og soppdreperen ligger innkapslet i malingsfilmen. På den måten oppnår vi større effekt og lengre beskyttelse mot mugg og soppvekst. Det gavner både treverket og miljøet."

Svanen og svanemerkede byggevarer er fremtiden
Et av kjennetegnene til svanemerkede byggevarer er strenge krav til miljø- og helseskadelige stoffer i både byggematerialer og kjemiske produkter.

"Alle produktene våre i Wood Tex-serien er registrert i Nordic Product Building Material Database. Det betyr at produktene kan benyttes i flere tusen kommende svanemerkede bygg, noe som er med på å styrke en sirkulær økonomi i byggebransjen," sier Thomas Sundmoen.

To av produktene i Wood Tex-serien er nå svanemerket. Det gjelder den nye Flügger 07 Wood Tex Matt, som er en dekkende trebeskyttelse i sort, rødt og hvitt. Det andre svanemerkede utendørsproduktet er Flügger 05 Wood Tex Uteakyrlat som er en hurtigtørkende og robust trebeskyttelse i en rekke nyanser med svanemerket. 

I følge Thomas Sundmoen er neste skritt å arbeide mot at de øvrige Wood Tex-produktene blir svanemerket i 2019, samtidig som Flügger arbeider generelt med å øke utvalget av svanemerkede produkter til innen- og utendørsbruk i alle de produktkategoriene der det er mulig. 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår