Syv kreative idéer til juleverkstedet

 
Syv kreative idéer til juleverkstedetDet er enkelt, dekorativt og tradisjonelt. Bruk tapet til å lage årets julelenke for en personlig vri. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
Maling, tapet, tekstil, tape og lim er flotte ingredienser til et kreativt juleverksted for store og små. Her er syv idéer som er gode alternativer til dorullnisser og kostbare hobbypakker.

Tekst: Chera Westman/ifi.no | Foto: Chera Westman/ifi.no, Alanor, Hanna Wendelbo/Borge, Krefting, Casco
Julen blir ikke den samme uten hjemmelaget julepynt. All heder til dorullnisser og gjør-det-selv-pakker fra hobbybutikken, men med noen ruller tapet, litt interiørtekstil, lim og maling kan du lage et vell av kreativ dekor både for liten og stor. Bare fantasien setter grenser – her er de beste tipsene til juleverkstedets syv slag:


1. Tapetlenke
Julelenke av tapet er fint som både juletrepynt og dekor i vinduer, over peisen eller i taket. Lenker og girlander kan lages på mange måter og i den fasong du ønsker. Bruk pepperkakeutstikkere som mal eller tegn en egen form og klipp ut mange slike fra et tapet du liker. Ha lim på baksidene og lim dem sammen to og to med et dekorativt bånd imellom. Eller klipp tapet i lange strimler og lim dem sammen til lange lenker som henges opp der du ønsker å pynte.


2. Tekstilkuler
Fjorårets juletrekuler blir som nye med maling, spraylakk eller tekstil. Finn ett eller flere interiørtekstiler og klipp dem til firkanter som draperes rundt juletrekulene. Bind sammen med et pent bånd. Lim eventuelt fast glitter eller annen dekor utenpå tekstilen. 


3. Lysfat i gull
Gå for gull i jula! Spraymal lysestaker, telysholdere og tomme flasker med fin fasong i gull – eller annet du måtte finne i kjelleren. Sammen blir det et flott julefat med dekor.


4. Tapetstjerne
Brett en adventsstjerne av tapet. Finn et fibertapet du liker, og klipp ut delene til en femtagget stjerne i tapet. Mal og instruks finner du på bloggen til tapetdesigner Hanna Wendelbo.


5. Julegenser
Lag din egen julegenser. Lag den så stygg eller pen du ønsker ved bruk av en gjenbruksgenser, tekstilfarge, lim, glitter og julepynt. Farg genseren julerød i vaskemaskinen med tekstilfarge. Finn så frem tekstilrester, tekstillim, julepynt i småformat og alt mulig annet du kan tenke deg som du kan dekorere genseren med. Med litt kreativitet vinner du lett familiens julegenserkonkurranse.


6. Lysestaker
Gamle lysestaker i ulik farge og fasong kan bli et helhetlig stilleben etter en omgang med spraylakk. Let frem gamle lysestaker i metall, tre, plast og keramikk, og spraymal dem julerøde. Spray gjerne utendørs og i en stor pappeske for å unngå søl. Rengjør godt først, så sitter fargen i mange år.


7. Minigran
Også små juletrær lager stor stemning. Pynt peishyllen med «juletrær» som du lager selv av isoporkjegler, mose og en messinglysestake. Klipp mosen fint og påfør smeltelim på kjeglen. Rull deretter den limte flaten i mosen raskt før limet herder. Når isoporen er dekket limer du fast en liten messinglysestake eller lignende i bunn som juletrefot.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår