Temabasert oppbevaring i boden

 
Temabasert oppbevaring i boden
Cecilia og Christopher bor med sine tre sønner Oscar, Eric og Philip i et seks år gammelt hus utenfor Lund. Da de flyttet inn valgte de å vente med å innrede boden, noe de har rukket å angre på mange ganger allerede.

Men nå, seks år senere, bestemte de seg for endelig å skape orden i boden, og for å gjøre det skikkelig. Nå har de ikke bare fått orden i boden, de er også overrasket over hvor mye tid og energi de sparer på å slippe å lete etter ting.

Temabasert veggoppbevaring
På familiens ønskeliste stod en bod der det skulle være enkelt å holde oversikt, ikke bare over familiemedlemmenes klær, sko og sportsutstyr, men også verktøy, kofferter, malingsspann og mye mer. De kom frem til at de skulle dele opp boden i ulike «temaer», som hage, sesongoppbevaring av klær, sport og fritid osv. En varm sommerdag ble boden tømt, og alt sortert etter disse temaene. Samtidig bestemte de hva de ville beholde og hva som kunne selges, gis bort eller kastes. Etterpå var det mye lettere å danne seg et bilde av hvor mye oppbevaringsplass hvert tema trengte i boden og velge optimale oppbevaringsløsninger for alt.

FØR:

ETTER:

Inspirert? Slik får du orden i boden:

  • Planlegg: Lag en liste over det du ønsker skal få plass i boden, og tenk gjennom hvilke bruksområder den skal ha.
  • Rydd: Det er lett å stue bort ting man ikke trenger i boden. Kast eller gi bort ting du ikke har bruk for.
  • Utnytt veggene: Dette gjør oppbevaringen oversiktlig og du får plass til mer.
  • Bruk bokser: Bokser i forskjellige størrelser er utmerket til å oppbevare ting som ledninger, pensler, spiker, blomsterfrø osv.
  • Frigjør gulvflaten: Da får du oversikt, får tak i alt og det er lettere å holde det rent.
  • Heng opp så mye som mulig: Så ser du hva du har og hvor du har tingene dine.

Mer familietid og mindre frustrasjon
Så hvordan oppsummerer familien forvandlingen i boden?

– Med full oversikt over alt vi har i boden, er det så mye enklere å finne ting når vi trenger dem. Nå finner vi alt på null komma niks, sier Cecilia.

– Et lite steg for menneskeheten, men et stort steg for en trebarnsfamilie, ler Christopher.

(Kilde: Elfa)

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår