Teppe- og tapetkolleksjon

 
Teppe- og tapetkolleksjonTepper fra den nye kolleksjonen EDDA by InHouse
InHouse og Storeys lanserer teppe- og tapetkolleksjon i samarbeid med den norske motedesigneren, Edda Gimnes, bak merket EDDA.

- EDDA handler om å kombinere kunst og mote på en uventet måte, og skape et lekent og levende univers, forteller Edda Gimnes. Hennes særegne stil er et resultat av kombinasjonen av eklektisk design og dristige mønstre med eksperimentelle uttrykk.

- Edda har en unik evne til å oppfatte samtiden, og bruke sin kreativitet og penn til å skape oppsiktsvekkende og tidsriktige mønstre på sine kleskreasjoner. Det var tydelig for oss at disse kunstverkene ville passe svært godt sammen med våre produkter, og det er med stor glede at vi nå kan bringe Eddas karakteristiske strek fra moteverden og inn i de mange hjem, forteller Kreativ leder i InHouse og Storeys, Torhild Rustenberg.

Kolleksjonen tar utgangspunkt i to ulike EDDA-mønstre, og inneholder til sammen 12 teppedesign, fire tapetvegger og fire tapetsirkler. 

De svart/hvite
Lekne og særegne design i svart og hvitt hentet fra mønsteret til EDDAs A/W19 kolleksjon.

- Illustrasjonene har utgangspunkt i gamle smykker og objekter med affeksjonsverdi for meg, blant annet en vintage brosje jeg fikk av vaktmesteren på skolen og gamle smykker etter mormoren min Gudrun. Jeg synes kombinasjonen av det intrikate håndarbeidet og min strek har kommet til sin rett, og jeg gleder meg over at EDDA nå kan kombinere kunst og mote også i interiørverdenen. Idéen er å vise frem et kunstverk på en utradisjonell måte - ta det ut av rammen og gjøre det til en sentral del av rommet, utdyper Gimnes.

Designene kommer med svart og hvit bakgrunn, og det er fokusert på ulike områder fra det detaljerte arbeidet i de forskjellige produktene, dette gir designene en ekstra dimensjon av identitet. EDDA er kjent for sin bruk av trompe-l´æil effekter, og disse får et forsterket uttrykk i teppene gjennom dybder og ulike teknikker i teksturen.


De blomstrende
Fargerike og frodige design med håndtegnede blomster. EDDAs særegne uttrykk og raffinerte fargebruk kommer tydelig frem på de vakre blomsterdesignene, som originalt var mønsteret på hennes kolleksjon fra S/S 19. Blomstene kjenner vi igjen fra den norske floraen, og de friske fargene kombinert med EDDAs lekne strek gir et blomstermønster helt utenom det vanlige.

- I de blomstrende teppene har vi fokusert på ulike områder av det originale trykket, og lekt med stort og smått, perfeksjonering av farger, kontraster i garn og ulike detaljer. Det har gitt fire unike tepper, forteller Rustenberg.


De ensfargede
Kolleksjon består også av fem ensfargede tepper i håndvevd Tencel. Teppene kan brukes alene, eller i kombinasjon med de andre produktene fra kolleksjonen – og vil bidra til å sette en frisk farge på tilværelsen.

- I tillegg til sine flotte mønstre, preges EDDAs kolleksjoner ofte av sterke statement farger. Dette har vi inkludert i kolleksjonen gjennom en serie av ensfargede tepper. Trompe-l´æil effekt har vi forsøkt å integrere med en signatur som er carvet inn i de ensfargede teppene. Det gir det lille ekstra som EDDAs kolleksjoner alltid har, avslutter Rustenberg.

EDDA-kolleksjonen er tilgjengelig for bestilling hos alle InHouse og Storeys forhandlere i Norge. Teppene er håndtuftet/-vevd i New Zealand-ull og/eller Tencel. De kommer i standardstørrelse 160x230 og 200x290, og kan også bestilles på mål. Veiledende utsalgspris på teppene er fra kr 9.990. Tapetproduktene er laget i luksuriøs og tykk fiberkvalitet. Tapetbildene har standardstørrelse B: 2,70 x H: 2,60 m, sirklene er Ø100 cm. Disse produktene kan også bestilles på mål. Veiledende pris er kr 5.990 for tapetbilder og kr 1.490 for sirkler. Alle produktene er oppkalt etter viktige kvinner i Eddas liv.


Om Edda Gimnes
Med sin unike strek og uttrykksfulle kleskreasjoner, hvor mote møter kunst, har Edda Gimnes raskt skapt et navn for seg selv innen moteindustrien. Hennes unike strek har skapt en gjenkjennelig identitet som tiltrekker seg en ny generasjon kunder i alle aldre som er på jakt etter unikhet. De uttrykksfulle klærne hennes har blitt brukt av superstjerner som Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B, og Edda har blitt presentert i både museer og kunstinstallasjoner. Hun er en av de yngste designerne som noensinne har blitt utstilt på The Met i New York, og hennes kreasjoner har blitt kjøpt inn av Nasjonalmuseet. Edda Gimnes har base i London.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår