Tips til deg med teppetanker

 
Tips til deg med teppetankerAlle tepper passer ikke overalt, men hos et voksent par som beveger seg rundt i tøfler kan man la luksusfølelsen få fritt spillerom. Teppene er fra INTAG. (Foto: INTAG)
Interessen for heldekkende tepper øker. Og teppeleverandørene oppfordrer folk til å velge riktig teppe på rett sted.

Mange ønsker teppe for å gjøre rommet lunt, dempe romklang eller gjøre en trapp mer sklisikker. Men alle tepper passer ikke overalt eller for alle, så her gjelder det å velge riktig.

– Er teppet slitt eller skittent etter kort tid, så har du valgt feil type teppe, sier Per Ottar Knutson i Danfloor.

Analyse
Han mener at det finnes tepper for de fleste behov. Trikset er å gjøre en liten analyse før du handler.

– Tenk på samme måte som når du kjøper maling. For å få riktig produkt må du ta hensyn til hvor det skal brukes, hva slags bruk det skal det tåle, og avklare forhold rundt renhold og vedlikehold. Teppet skal stemme, ikke bare i utseendet, men også med tanke på en rekke andre egenskaper, sier han.

Søk råd
Bjørn Musum hos Musum Interiør er enig, og mener det er mer avgjørende hvem som bruker rommene og hvordan de lever i det daglige, enn å sortere på type rom.

– Hos en aktiv familie med to voksne, fire barn og hund må vi ta andre hensyn enn hos et voksent par som tasser rundt i tøfler, selv om de bor i samme type hus, sier han.

Hos en barnefamilie vil krav til slitestyrke og enkelt renhold vektes høyere enn hos et voksent par. For øvrig er det et generelt råd at jo hardere bruk, jo tøffere må teppet være.

Teppe til trapp
Begge peker på trapper som et spesielt utsatt område. Der anbefaler de teppe med tett, lav luv. Jo mer tråkk, jo tettere og lavere luv. Vær spesielt oppmerksom på svingtrapper.

– I svingtrapper tar alle innersvingen. Det hjelper lite om teppet inn mot veggen holder seg pent dersom det er slitt i gangbanen, sier Per Ottar Knutson.

Hos en profesjonell teppeforhandler vil du få hjelp til å gjøre riktige valg. De skal stille så mange kontrollspørsmål at du er sikker på at teppet som velges oppleves riktig også om ett, tre eller fem år.

Unngå billigtepper
Både Musum og Knutson advarer mot de billigste teppene. De mener at prisen glemmes fort når man er fornøyd med resultatet, men velger du et billig teppe med tvilsom kvalitet får du en dårlig opplevelse som huskes lenge.

Musum mener folk har blitt mye mer kvalitetsbevisste, og det er lite dumping av billigtepper.

– Det er med tepper som med andre ting; det er sammenheng mellom pris og kvalitet. Og folk vil ha kvalitet. De er også opptatt av at det skal se bra ut, og gode tepper ser unektelig mest luksuriøse ut, sier Musum.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår