Triksene for å lykkes med gulvmalingen

 
Triksene for å lykkes med gulvmalingenRETT VERKTØY: Med en langpensel, god maskeringstape og rull på forlengerskaft, kommer du langt. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)
Med riktig maling, godt verktøy og litt tålmodighet, er veien til et nymalt gulv kort.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

1. Ikke glem forarbeidet>
Som ved all annen maling, er forarbeidet viktig. Støvsug og vask godt med et rengjøringsmiddel beregnet for bruk før maling. Slip ved behov. Tørk bort alt slipestøv med en tørr mikrofiberklut.

2. Velg en robust maling
Bruk en god gulvmaling som tåler litt ekstra. Den må være robust og slitesterk – husk at den skal tåle å bli tråkket på.

3. Dekk godt til

4. Start langs listene
Malearbeidet blir enklest om du starter å male langs listene. Bruk en langpensel til å legge på et fyldig strøk inn mot veggen, så slipper du å rulle så tett mot listene – og du unngår unødvendig søl.

5. Velg smart verktøy
Når du skal du male gulv, er det én ting som gjelder: rull på forlengerskaft. Riktig rull i kombinasjon med en gulvmaling som flyter godt ut, gir best resultat. Ved å montere rullen på et langt skaft, kan du jobbe oppreist, spare rygg og knær og få jobben gjort mye raskere. Malingen har du i et rullekar.

6. Vær tålmodig
Malte gulv trenger tid på seg. At overflaten kjennes tørr ut, betyr ikke at den er ferdig tørket. Tørkeprosessen fortsetter nemlig etterpå – det er dette som kalles herdetid. Så det gjelder å være tålmodig. Herdetiden er avgjørende for hvor holdbart resultatet blir. Unngå sterk belastning og å vaske gulvet de første 2-3 ukene etter at gulvet er malt. Før det bør du bruke gulvet med forsiktighet og gå på sokkelesten. Ulike malinger kan ha ulik herdetid, så følg alltid produsentens anvisninger.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår