Tror boligprisene skal stige enda mer

 
Tror boligprisene skal stige enda merChristian Frengstad Bjerknes (Foto: nyebilder.no)
Seks av ti forventer stigende boligpriser.

59 prosent av husholdningene forventer stigende boligpriser neste 12 måneder. Andelen som tror på boligprisoppgang har dermed økt med mer enn fem prosentpoeng den siste måneden. Dette kommer frem i en undersøkelse Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) har gjennomført i samarbeid med Opinion.

Kun syv prosent tror på boligprisfall. De som bor i Oslo tror på høyest boligprisvekst. 

- Den store optimismen blant husholdningene er ikke overraskende og må sees i lys av at boligprisene har snudd fra nedgang til oppgang de siste månedene. En utvikling drevet av blant annet bedre utsikter i norsk økonomi og fallende arbeidsledighet, sier Christian Frengstad Bjerknes, seniorrådgiver i NBBL.

Selv om presset i markedet og boligprisveksten nå tiltar, har NBBL likevel litt mer nøkterne forventninger.

- Lavere befolkningsvekst og høy boligbygging kan bremse prisveksten. Og ikke minst så venter vi at Norges Bank øker styringsrenten i september. Hvorvidt dette veier tyngre enn bedringen i norsk økonomi er usikkert, men det kan legge en demper på husholdningenes optimisme utover høsten, avslutter Bjerknes.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår