Utsetter flere boligmesser

 
Utsetter flere boligmesserBildet: Boligmesse er et populært event. Her fra Telenor Arena høsten 2019. Foto: Bård Gundersen
Grunnet anbefalinger fra norske helsemyndigheter, utsetter Compass Fairs flere av sine populære boligmesser.

Tirsdag kveld gikk Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet (FHI) ut med oppdaterte konkrete råd ved arrangementer og samlinger knyttet til koronaviruset. På sine hjemmesider skriver FHI følgende: “FHI anbefaler å avlyse eller utsette alle arrangementer med mer enn 500 deltakere”.

– Som en ansvarlig messearrangør, tar vi helsen til våre utstillere, besøkende og egne ansatte på alvor. Vi har hele veien hatt en tett dialog med FHI og lokale helsemyndigheter, og det er en selvfølge for oss å følge deres anbefalinger, sier Stewart Stjernholm, CEO i Compass Fairs, i en pressemelding.

Compass Fairs er Nord-Europas største messearrangør, og i Norge arrangerer de årlig Boligmesse på 20 lokasjoner rundt omkring i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. De er også teknisk totalleverandør til mange viktige møteplasser for næringslivet.

Fem messer utsatt

Stjernholm forteller at de nå har sett det nødvendig å utsette messene som etter planen skulle vært arrangert i mars og april. Messene det gjelder er Fredrikstad (13.-15. mars), Kristiansand (20.-22. mars), Bergen/Sotra (27.-29. mars), Stavanger (17.-19. april) og Hamar (24.-26. april).

– Det er naturligvis veldig kjedelig å måtte utsette disse messene, men helsen kommer først, og vi stiller oss bak anbefalingene til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Vi har vært forberedt på at dette kunne skje, og er allerede i gang med å komme frem til gode løsninger for alle parter.

Håper på økonomisk bistand

Stjernholm håper den norske regjeringen med fredagens tiltakspakke lar seg inspirere av Danmark.

– Vårt datterselskap i Danmark ble hardt rammet forrige uke, og den danske regjeringen har allerede lovet økonomisk kompensasjon til de som bidro til smitteforebygging ved å avlyse arrangementer med mer enn 1.000 deltakere.

Avslutningsvis håper messearrangøren at tiltakene som nå gjøres i Norge fører til at smittefaren reduseres og at situasjonen raskt bedres.

– Vi ser at situasjonen kan bli katastrofal, og våre tanker går til de landene som er aller mest berørt.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår