Varmekabler kan lure mauren

 
Varmekabler kan lure maurenSvart jordmaur som samler materialer til kolonien
Varmekabler kan forstyrre maurenes livssyklus slik at de våkner tidligere enn normalt.

Høysesong
Maur finnes over hele landet og er mest aktive om våren og sommeren. Høysesongen starter når våren kommer i april og varer utover sommer og høst, frem til de igjen går i dvale på senhøsten.

– Vi opplever allerede en økning i antall skademeldinger vedrørende maur inne i hus og hytter, forteller Øyvind Magerøy fagsjef i Norsk Hussopp Forsikring.

I dvale om vinteren
Maur går i dvale på senhøsten. Maur som er aktive på vinteren er derfor tegn på et angrep inne på vinteren er derfor et typisk tegn på angrep.

– Når de våkner etter dvalen utover våren, er de sultne og på jakt etter mat. Normalt våkner de til liv igjen utover i april, men allerede nå opplever vi en økning i antall forsikringstakere som melder om mauraktivitet, sier Magerøy.

Lurt av varmekilder inne
Varmekilder innendørs, som for eksempel varmekabler, kan føre til at mauren våkner fra dvale tidligere enn normalt.

– Det handler om biologi. Eksempelvis kan varmekabler forstyrre maurenes livssyklus slik at de våkner tidligere enn de egentlig skal. De blir lurt til å tro at det er vår, forklarer Magerøy.

Når mauren ligger i dvale bruker den veldig lite energi, men når den våkner må den ha næring. Fordi det fortsatt er for kaldt ute starter de å søke etter mat inne i huset.

Slik unngår du uønskede småkryp
Den mest effektive måten å unngå skadeinsekter er å holde det rent, samt å ha en tilfredsstillende tetting av boligen slik at de ikke kommer seg inn i huset. Insektene er i de fleste tilfeller på jakt etter mat. Sørger du for at de ikke finner det, vil boligen din være et mindre attraktivt tilholdssted.

Det er vanskelig å forebygge et maurangrep, men det hjelper å holde utearealet ryddig. Mauren liker ikke småstein, og derfor kan et belte av grus rundt grunnmuren virke forebyggende. Det anbefales også å unngå busker og planter helt inntil grunnmuren.

Norsk Hussopp Forsikring er det eneste forsikringsselskapet i Norge som spesialiserer seg på forsikring av råteskader og skadeinsekter.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår