Varmekabler på eksisterende vinyl?

 
Varmekabler på eksisterende vinyl?Illustrasjonsbilde (shutterstock.com)
Her er FFVs vurdering:

Av Bjørn Laberg

Bad og Bolig har mottatt følgende spørsmål fra en av våre lesere:

– Hei, jeg har planer om å renovere badet. Har i dag betong gulv med innstøpte varmekabler og vinyl / linoleum. (klassisk løsning fra 70-tallet)

– Pga. kablenes alder (25år) ønsker jeg å legge nye kabler i lavstøpt masse oppå eksisterende gulv for deretter og ha fliser på topp. – Mitt spørsmål er: Trenger jeg isolerende plate, i så fall hvilke type mellom eksisterende vinylgulv og kabler, eller kan kabler legges/limes direkte på vinyl med lav overstøp oppå der igjen? Tenker at jeg må ha ny membran under fliser?

– Dersom eksisterende belegg er linoleum, er dette ikke egnet som membransjikt. Dersom eksisterende belegg er vinyl/PVC, må materialkvaliteten i dette undersøkes først, før man benytter det til membransjikt. Erfaringsmessig er dette tvilsomt, siden småskader i belegg og skjøter ofte forekommer. Vi anbefaler derfor at eksisterende belegg fjernes, sier Bjørn A. Grimsrud, fagsjef i Fagrådet for våtrom.

– Når det gjelder varmekabler direkte på vinylbelegg; Potensiell brannfare, emisjoner, avgassing, aldringsbestandighet, samt normerte krav til avstander mellom tradisjonelle varmekabler, gjør at det ikke skal legges varmekabler direkte på vinylbelegg, sier Grimsrud avslutningsvis.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle