Varmepumpe er for smartinger!

 
Varmepumpe er for smartinger!
Ingen er mer interessert i å kjøpe varmepumpe til huset enn forbrukere med høy lønn, mer enn fem års utdanning og gjerne doktorgrad. Det viser Telinets nyeste undersøkelse om energibevissthet.

Høy lønn og høy utdannelse gjør deg mer åpen for fordelene med å installere varmepumpe i huset. Varmepumpen sparer strøm og penger, varmer huset effektivt om vinteren og er aircondition om sommeren, men det er store ulikheter i interessen blant befolkningen.

– Det burde være en no-brainer at varmepumpe sparer penger på lang sikt, men det er faktisk høytlønte akademikere som har forstått best av alle, sier administrerende direktør Finn Erik Arctander i Telinet Energi. – Hele 17 prosent av de høyest utdannete vurdere å installere varmepumpe mot bare 4 prosent av de som sluttet etter grunnskolen. Kan den betydelige ulikheten ha med ulik miljøbevissthet å gjøre?

Som leverandør av kun fornybar energi er varmepumper et viktig område for Telinet, derfor har selskapet gjennomført en undersøkelse for å se hvordan det står til med det norske folks energiplaner for huset sitt.

 

Barnefamilie og førtiåringer fører an

– En annen fordom er at varmepumpe hører pensjonistene til, sier Finn Erik Arctander. – Vår undersøkelse viser at det er familiene med 3 eller flere barn som i størst grad har varmepumpe på planen. Hele 14 prosent av trebarnsfamiliene vurderer varmepumpe, sammenlignet med så lite som 3 prosent av singlehusholdningene. 40 - 50-åringene varmepumpeentusiastene: De er nesten dobbelt så positive (9 prosent) til denne teknologien som forbrukere over 50 (5 prosent).

Sammenliknet med landsgjennomsnittet er andelen forbrukere som planlegger å kjøpe varmepumpe lavest i Nord-Norge og i Oslo. I disse områdene er andelen under halvparten av hva den er i landet for øvrig.

 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår