Vaske kunstrotting? − Les dette først!

 
Vaske kunstrotting? − Les dette først!SOM NYE: Er du flink med vedlikehold, kan møbler i kunstrotting se ut som nye i mange år. – Trikset er å få bukt med alger, sopp og grønske, vaske godt og til slutt påføre en voks, sier Inger S. Løvaas fra Krefting. Foto: Robert Walmann/ifi.no
Det finnes noen triks som gjør at utemøbler i kunstrotting ser like nye ut år etter år. – Hemmeligheten min er å bruke produkter fra bilpleiehyllen, sier Inger S. Løvaas.

Det er ikke alltid lett å se at utemøblene i kunstrotting trenger en vask. De kan lure deg til å tro at de er rene fordi smusset ikke synes så godt. Men skal vi tro Inger S. Løvaas hos Krefting, trenger de grundig rengjøring og beskyttelse før hver sesong hvis de skal se fine ut og holde lenge.

SKYLL OG SKYLL: – Vær nøye når du skyller av slik at all såpen blir borte. Så unngår du skjolder, sier Inger S. Løvaas. Foto: Robert Walmann/ifi.no.

Unngå sprekker
− Slike møbler blir like skitne som alle andre overflater som står ute hele vinteren. Uten vedlikehold kan de bli tørre og sprekke opp, eller de blir matte og utrivelige. Vil du ha vakre utemøbler lenge, ta jobben nå og få en god sommer, oppfordrer hun.

MIKROFIBER: En tørr mikrofiberklut må til når du skal tørke av utemøbler i kunstrotting. – Spray på en voks og tørk av. Da får du møbler som varer lenge, sier Inger S. Løvaas. Foto: Robert Walmann/ifi.no.

Fjern sopp og alger
Løvaas har et par triks som hun alltid bruker om våren.
− Det første jeg gjør er å spraye på med «Plumbo Hygienisk Rengjøring Desinfeksjon». Nei, det er ikke for å forhindre COVID-19, men rett og slett for å fjerne sopp, alger og grønske. Det bygger seg opp i løpet av vinteren på grunn av fukt og kulde. Det middelet gjør at alt dette forsvinner helt. La det stå å virke i minst fire timer før du går på med selve vasken, sier hun.

INGERS FAVORITTER: – Disse midlene bruker jeg hvert år på mine utemøbler i kunstrotting. De sørger for at du alltid får et godt resultat, sier Inger S. Løvaas. Foto: Robert Walmann/ifi.no.

Bøttevask virker alltid
Bøttevask med klut er neste øvelse. Løvaas bruker et universalvaskemiddel.
− «Selaclean Idealvask» kan brukes på alt som skal rengjøres, fra kaffetrakter til bil. Det er perfekt for utemøbler. Se på blandetabellen på flasken og følg denne. Bruk en klut eller en stiv børste når du vasker, så kommer du til i kriker og kroker. Skyll deretter godt med hageslangen, sier hun.

«VASKEPOTT» GJØR JOBBEN: Såpe, klut og vaskebøtte er fast innslag på terrassen til Inger S. Løvaas. – Med såpe og vann blir det rent, sier hun. Foto: Robert Walmann/ifi.no.

Bilpleie på møblene
Rene og pene møbler i rotting kan bli enda vakrere som du legger på et lag beskyttelse.
− Min favoritt er fra bilpleiehyllen og heter «Autoglym Rapid Aqua Wax». Det er en hurtigvoks som du sprayer på når møblene fortsatt er fuktige. Tørk av med en tørr mikrofiberklut. Da får du en blank og vannavisende hinne, og du vil se at vannet perler og renner av i løpet av sommeren, forklarer hun.

Ikke glem putene
Stolputene må også vedlikeholdes. Fordi det er mye smuss i luften som kan legge seg i stoffet. Da gjelder det å impregnere. Løvaas bruker «Stabil Impregnering».
− Beveg armen horisontalt og vertikalt når du sprayer, så fordeler du impregneringen godt. Når du impregnerer er tekstiler beskyttet mot søl og smuss som kommer i løpet av sommeren. Og kommer det litt regn mens putene ligger ute, vil de ikke bli gjennomvåte, sier hun.

PENE PUTER: Stolputer bør impregneres hvert år. Det er en enkel beskyttelse som gjør at tekstilet motstår søl og smuss. – Bare spray på og la det tørke, sier Inger S. Løvaas. Foto: Robert Walmann/ifi.no. 

Kilde: ifi.no

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår