Velg gulv som tåler en vinter

 
Velg gulv som tåler en vinterKlikkvinyl kommer i en rekke ulike design, mange i naturtro etterligninger. Gulvet er slitesterkt og perfekt for entréen. (Foto: Gerflor)
Snø og slaps som blir med skoene inn, kan ødelegge gulvet. Derfor gjelder det å velge gulv som tåler både slitasje og fukt, som vinyl. Takket være klikkskjøtene er det enkelt å vintersikre entréen.

Tekst: Chera Westman/ifi.no / Foto: Gerflor, Tarkett, Farveringen

Ikke alle vinterdager er kalde og fine. Noen ganger er det regn, slaps og vått, og har du da ikke tråkket fra deg før du går over terskelen hjemme, kan gulvet ta skade av fukten under skosålene. Men det unngår du ved å velge gulv som tåler en trøkk, som for eksempel vinylgulv. Gå gjerne for klikk-vinyl, som er lett å legge selv og har en overflate som tåler det meste. Samtidig ser gulvet bra ut, er lunt å gå på og lett å vaske.

Perfekt gulv

– Klikk-vinyl er perfekt for gangen. Det er et kompakt vinylmateriale, med et slitesjikt som gjør at det tåler juling, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Like innenfor inngangsdøren ønsker du ikke bare et gulv som tåler mye, det skal også se bra ut. Her dannes førsteinntrykket av boligen og dem som bor der, og da vil du gjerne at det skal se pent ut. Kompakt klikk-vinyl kommer i mange ulike design – «tre», «stein», «betong» og «rustne stålplater» ser tilnærmet ekte ut, og for å understreke mønsteret, er formatet tilpasset materialet som etterlignes, slik at «tregulvene» kommer som plank, mens «steingulvene» er formet som store fliser.

– Denne gulvtypen har en naturlig struktur i overflaten som gjør både treutseendet og steinmønsteret naturtro, sier Lene Lillejord hos Gerflor.

Stabilt og stille

Klikk-vinyl har vært på markedet i en rekke år, og regnes ikke lenger for å være en nyhet. Ny er derimot denne varianten av klikk-vinyl med hard, kompakt kjerne, forbedrede klikk-skjøter og både fuktsperre og trinnlydsdemping integrert. Gulvtypen kalles for Rigid Core LVT, takket være den harde og kompakte kjernen som gir en rekke gode egenskaper.

– Det er hardt og stabilt på gulvet, og har en lun og meget slitesterk vinyloverflate. Det tåler gulvvarme og kan legges direkte på alle undergulv uten bruk av egen fuktsperre, sier Lene Lillejord.

At gulvet har integrert trinnlydsbakside, gjør at du ved leggingen får et komplett gulv i ett og samme moment. Du trenger ikke å velge blant ulike underlagsmaterialer og fuktsikringer, og kan legge gulvet direkte på både betonggulv og platekonstruksjoner. Gulvet kan legges i store, sammenhengende flater, og tåler både gulvvarme, soloppvarming ved store vinduer og sølete sko.

– Gulvet er ekstremt robust og stabilt, samtidig som det er lett og kompakt, sier Audar Dørum hos Farveringen.

Lett å holde rent

– Vinyl er det perfekte gulvet til de fleste rom i boligen. Klikk-vinyl kan legges i alle tørre rom, og har vinylens gode egenskaper, som at det er slitesterkt, har god ripemotstand og er lett å gjøre rent, sier Ingeborg Bigum Borgen.

Samtidig får du et gulv som gir god romklang og som takket være akustikkbaksiden ikke skaper støy i etasjen under. Siden tykkelsen på gulvet ikke er mer enn 6-8 millimeter, er gulvet godt egnet for oppussing.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår