Velg maling til barnerommet med omhu

 
Velg maling til barnerommet med omhuDu bør tenke på mer enn farge når barnerommet skal males. (Foto: Beckers)
Der minstemann skal sove, er kun det beste godt nok.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Når barnerommet skal males, er det lurt å tenke på mer enn bare hvilken farge veggene skal få.

– På barnerommet skal jo faktisk våre mest dyrbare bo. Uansett alder på barna ønsker vi å beskytte dem mot dårlig inneklima og alt som for eksempel kan fremkalle allergier og astma. I tillegg blir barnerom gjerne brukt på en noe mer røff og aktiv måte enn andre rom i huset, sier Birgitte Finckenhagen hos Butinox.

Må tåle en støyt
Veggene på barnerommet skal tåle litt ekstra. Fargestifter setter merker, og søl og flekker på veggene er ikke et uvanlig syn.

– Maling i slike rom må tåle slitasje og vasking, sier Finckenhagen.

Mette Dahl hos Nordsjö er enig i at malingen på barnerommet bør være slitesterk, ripefast og lett å holde ren.

– Den skal ikke bare være vaskbar, men også lett å vaske, og overflaten bør ikke endre karakter når den vaskes. Malingen bør helst være porefri, slik at smuss og væske legger seg utenpå – nesten preller av flaten. Da er det lett å vaske bort flekker uten at det blir merker, forklarer Dahl. – Den skal ikke bare være vaskbar, men også lett å vaske, og overflaten bør ikke endre karakter når den vaskes. Malingen bør helst være porefri, slik at smuss og væske legger seg utenpå – nesten preller av flaten. Da er det lett å vaske bort flekker uten at det blir merker, forklarer Dahl.

Tenk inneklima
Ekspertenes anbefalinger er å gå for en inneklimavennlig maling.

– Godt inneklima er viktig for helse, trivsel og læringsevne. Og det er spesielt viktig for alle som sliter med astma, allergi eller overfølsomhet. Derfor bør du tenke godt over dette når du velger maling til barnerommet, sier Kristin Haug Merkesdal hos Beckers.

Hun får støtte hos Johnny Spangen hos Miljømal.

– Først og fremst bør du ta hensyn til avgasser. Sjekk om malingen inneholder stoffer som kan være allergifremkallende, og styr unna disse. I tillegg bør du velge en maling med lave emisjoner, råder han.

Ja, takk, begge deler
– Sats på en maling som er allergivennlig og gir et godt inneklima, og som samtidig er ekstra slitesterk og som tåler røff bruk. Det finnes egne spesialmalinger som er beregnet på akkurat dette bruket, avslutter Finckenhagen.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår