Velg riktig type maling til døren

 
Velg riktig type maling til dørenFoto: Kristian Owren/ifi.no
Inngangsdøren kan med fordel males med en dør- og vindusmaling. Det er en egen kvalitet som gir en robust og hard malingfilm. Båtmaling kan også være et alternativ.

Det er ingenting i veien for å male oljede dører, teakdører eller dører som er malt tidligere. Det viktigste er som alltid: Godt grunnarbeid.

Når det gjelder valg av maling er det viktig å tenke på at en dør står ute hele året. Temperaturene skifter og malingen skal tåle vær og vind uten å falme, sprekke opp eller forvitre. Velg derfor en værbestandig maling. Spør om råd på ditt lokale malingsutsalg. 

2 STRØK PÅ 1 DAG:  Her er det brukt en hurtigtørkende dør- og vindusmaling. Det ble faktisk malt to strøk i løpet av samme dag. Foto: Chera Westman/ifi.no.

Egen maling til døren
Det finnes en egen malingkvalitet for dører og vinduer. Denne dekker godt over kanter, hefter godt og flyter fint ut på høvlet treverk og trefiberplater, og gir en robust og hard overflate.

Hvilken glans døren har, spiller også inn i det opplevde resultatet. Vanlige dør- og vindusmalinger er gjerne halvblanke og har glans rundt 25. Mange ønsker dog en helblank og glinsende dør. Da benyttes lakkmalinger eller båtmalinger som er svært blanke, helt opp i 90-glans.

Tips: En hovedregel er å forsøke å male med samme type maling som forrige gang døren ble malt. 

BLANK MALING: Dør- og vindusmaling finnes normalt i glans opp til rundt 20-25. Vil du ha en blankere dør, kan båtmaling være et alternativ. Den kan finnes i opp mot 90-glans. Mot en matt fasade, ser dog allerede 20-glans svært blankt ut. Foto: Chera Westman/ifi.no.

Egenskaper hos dør- og vindusmaling.

  • God kantdekk.
  • Siger og drypper ikke.
  • Spesielt egnet til høvlet treverk.
  • God farge- og glansstabilitet
  • Lange vedlikeholdsintervaller.
  • Enkel å påføre med god utflyt.
  • Værbestandig
  • Kan blandes i de fleste farger

Moderne vannfortynnede vindusmalinger tørker ofte raskt, slik at det er mulig å lukke vinduet over natten, selv etter to strøk, hvis du starter tidlig om dagen.  

Dør- og vindusmalingen brukes også til andre tredetaljer som vinduslemmer, dører, vindskier, gjerder og hagemøbler. 

Malingsystem for dører:
Et komplett malingsystem for dører består av grunning og toppstrøk samt eventuelt en grunningsolje eller impregneringsolje som brukes i forkant. Følg malingprodusentens anvisninger når det kommer til grunning. 

Er malingen løs eller flassende, må den skrapes vekk til bart, friskt treverk. 

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår