Velge grunning og maling fra samme produsent

 
Velge grunning og maling fra samme produsentI tillegg til å følge malingsystemet, er det selvsagt også viktig at malingen påføres riktig, med bruk av godt kvalitetsverktøy som egner seg til prosjektet. (Foto: Jordan)
Når du kjøper maling i butikken, råder ekspertene deg til å kjøpe grunning og rengjøringsprodukter fra samme produsent. Og det er gode grunner for å gjøre som de sier.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Skal du male inne eller ute, og bruker maling fra én produsent, får du ofte beskjed om at resten av produktene du kjøper til prosjektet bør komme fra samme produsent. Og det er ikke et salgstriks. Det er et viktig råd, som du gjør lurt i å følge. Har du bestemt deg for en produsent, bør du følge denne produsentens anbefalinger om produktvalg.

– Å følge systemet er viktig for holdbarheten. Man skal ikke shoppe rundt etter grunning og toppstrøksmaling, sier Chresten Nielsen hos Beckers.

Sikrer høy kvalitet
Når maling og grunning henger sammen i et malingsystem, sikrer det høy kvalitet på behandlingen. Produktene er utviklet og testet for å fungere best mulig sammen, og da blir også resultatet best. Velger du toppstrøksmaling fra én produsent, grunning fra en annen og rengjøringsmiddel fra en tredje, er du ikke garantert at produktene funker like godt sammen.

Varer lenger
For de aller fleste er holdbarhet en viktig faktor når det skal pusses opp. Skal for eksempel fasaden males, er vi opptatt av at det holder seg fint lengst mulig, med lengst mulig intervaller. Ved å følge malingssystemet, er du sikker på at de ulike behandlingene fungerer godt sammen også over tid. Har du lest at malingen skal holde i 16 år, så må du vite at det er under visse forutsetninger, blant annet at du følger systemet som produsenten anbefaler.

Det enkle, men viktige rådet til alle dere som har et oppussingsprosjekt på gang, er derfor å bestemme hvilket toppstrøksprodukt dere ønsker å bruke først, og ta utgangspunkt i dette når resten skal handles inn.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle