Velvære på vaskerommet

 
Velvære på vaskerommetNår vaskerommet er godt planlagt, går hverdagssyslene smidig. Stadig flere nordmenn ser fordelene med å ha det et vaskerom i boligen. Foto: Foss Fabrikker-Rørkjøp
Et godt planlagt vaskerom innredet med holdbare materialer gjør hverdagssyslene til en drøm. Med god lagringsplass kan du enkelt rydde unna ting som ellers ville stått fremme.

Mange oppussingsglade nordmenn har vendt blikket mot vaskerommet i senere år. Rommets betydning i hjemmet vokser, og stadig flere innser det smarte i å samle en rekke funksjoner her. I vaskerommet er det viktig med god orden for at hverdagsrutinene skal gå på skinner.

Vaskerommet er et våtrom hvis det er sluk i gulvet. – Er du usikker på om veggene tåler vann, eller om gulvet har membran, bør dusjing foregå i et dusjkabinett, sier Espen Engmann, teknisk fagsjef hos Rørkjøp.

– Vi ser en sterk trend der vaskerom og grovkjøkken nå har blitt et viktig rom i huset. Vaskerom er noe som stort sett har vært forbeholdt eneboliger tidligere, men nå ser vi at vaskerom også prioriteres i mindre leiligheter, og vi ofrer gjerne areal for å kunne lage et slikt praktisk rom, forteller Judith Birkeflet, produktsjef hos en av Rørkjøps samarbeidspartnere, Brødrene Dahl.

Flerfunksjonelt rom
Vaskerommet er husets mest flerfunksjonelle rom. Utover å vaske og tørke tøy og få av søle fra småbarn og kjæledyr, skal gjerne støvsuger og vaskemopp oppbevares praktisk tilgjengelig, men ute av syne. Strykebrett, gode muligheter for å sortere og brette rent tøy, samt alskens tekniske ting som varmtvannsbereder skal også få plass.

Smarte løsninger som sparer plass kan blant annet være skuffer med integrerte skittentøykurver. Foto: Alterna-Rørkjøp. 
Sats gjerne på en stor utslagsvask. Det gjør det enkelt å skylle støvler, tømme vaskebøtten og foreta håndvask av sensitive tekstiler. Foto: Intra-Rørkjøp.

Med strykebrettet innlemmet i en skuff, er det lett tilgjengelig ved behov, men ute av veien ellers. Foto: Linn Bad-Rørkjøp.

– I dag er det mange som prioriterer å lage et stort vaskerom. Dette kombineres ofte med en grovinngang og garderobe. Her kan du sette fra deg møkkete støvler, tørke vinterdressen eller vaske en sølete hund etter en skogstur, forteller Hege Johansen hos Rørkjøp-leverandør Foss Fabrikker.

– I tillegg har mange en ekstra dusj på vaskerommet, så å sørge for tilstrekkelig ventilasjon er viktig. Er du usikker på om veggene tåler vann, eller om gulvet har membran, bør slik dusjing foregå i et dusjkabinett, sier Espen Engmann, teknisk fagsjef hos Rørkjøp.

Smart innredning
For å skape et godt og hyggelig arbeidsrom er det viktig med rikelig oppbevaringsplass, god arbeidshøyde og varme gulv. Benker med integrerte kurver for sortering av skittentøy frigjør plass på gulvet og gir et mer ryddig uttrykk. Den ideelle benkeplassen vil variere i størrelse basert på dine behov, men de fleste vurderer en benkeplate som er rundt 120 centimeter lang. Invester også gjerne i en stor utslagsvask der du kan tømme vaskebøtte og skylle støvler. Vaskerommet er et arbeidsrom, så det kan være lurt å innrede på en slik måte at arbeidsflatene er i en gunstig høyde. På den måten spares ryggen mest mulig. Alle flater – vegger, gulv og også møbler – bør tåle fukt.

– I en god vaskeromsinnredning er produktene laget spesielt for å oppfylle kravene du har til et vaskerom. Her finner du strykebrett i skuffer, uttrekkbare hyller og skap med god plass til vaskebøtter, langkost og støvsuger, forklarer Birkeflet.

Smart på liten plass
Men langt fra alle har plass og mulighet for å tenke stort når det kommer til vaskerommet. Det er dog fortsatt mulig å få til et effektivt vaskerom på få kvadratmeter.

Moppeskaft og støvsuger og alt det du trenger til vask og rengjøring kan med fordel plasseres inne i skuffer og skap. Foto: Linn Bad-Rørkjøp.

– Også i et lite rom uten mulighet for utvidelse, går det an å få inn smarte løsninger, sier Johansen og peker på en rekke praktiske hjelpemidler for et ryddig og tilrettelagt vaskerom:

– For den med baderom og vaskerom i ett, finnes løsninger som tilbyr samme utførelse på baderomsinnredningen og vaskeromsinnredningen. Dette sikrer en mer helhetlig stil, sier Hege Johansen.

Faktaboks:

Fem vaskeromstips

1. Samle flere funksjoner i vaskerommet

2. Velg materialer som tåler fukt

3. Du får aldri for mange skap for oppbevaring

4. Stor benkeplass gjør hverdagssylsene enklere

5. Integrert utstyr er smart plassbesparing

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår