Vi sier «ha det» til det gamle badet

 
Vi sier «ha det» til det gamle badetSTOR DRØM: Med stor dusjsone og sitteplass nærmer vi oss drømmebadet. (Foto: Golvabia)
Kari og Ola er ikke lenger fornøyd med en rask dusj og tannpuss. Nå skal også det indre pleies, med farger, materialmiks og spa-atmosfære.

Tekst Bjørg Owren/ifi.no

I hverdagen handler det om duftlys, vakre såpedispensere og tykke håndklær, men når vi bygger nytt eller pusser opp ligger løsningen i riktig design, materialer og belysning.

– Ja, spa er inn nå, bekrefter interiørarkitekt Åse Imset. Hun har fulgt baderomsutviklingen gjennom mange år og har tegnet over 3500 bad.

Spa på liten plass
– Selv folk med knøttsmå bad ønsker seg spa-bad. Og vi får det til, forteller hun. Med en krakk å sitte på, nydelige fliser og riktig belysning har du stilen.

Hun mener trikset for øvrig er å prioritere dusjsonen. Den må gjøres så stor som mulig. Gjerne 150x90 centimeter. 80x80 holder ikke lenger. Dusj-og-føn-do er også en innretning som skaper følelsen av luksus, uten at det tar ekstra plass.

Riktig belysning
Belysningen er viktig. Det skapes ikke spaopplevelse med en lampe i taket og to lampetter ved siden av speilet.

– LED-lys gir masse muligheter, nå kan vi få lys nesten overalt, sier Imset, og utdyper: – Nede ved gulvet, under do, bak do, indirekte lys og kosestemning. Med riktig belysning oppleves også rommet større, tipser hun.

Vi mikser materialer
Trenden med mer farger og personlig stil har også kommet til badet. Imset opplever at færre velger fliser rund baut. Nå er det gjerne en kombinasjon med fliser og malte vegger, tapet, våtromsplater eller vinylbelegg som er godkjent for våtrom.

Lene Lillejord fra Gerflor bekrefter bildet. Hos dem ser de endringen både på salgstall og dreining i design, og inntrykket er at unge som eldre velger vinyl.

– Det er særlig marokkanske flismønstre og røff betonglook som er populært, sier hun.

Utviklingen gjenspeiler seg også i at produsentene har et bredere utvalg i moderne design enn tidligere.

Utnytt plassen
Vi flytter vegger, setter opp skillevegger der det er plass og utnytter skjulte hulrom i huset.

– Særlig i gamle hus er det mange skjulte rom som kan nyttes for å få mer plass. Ved å søke hjelp hos en med erfaring i å tegne bad kan man nesten trylle, sier Imset.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår