Vi skal innrede for eget ve og vel

 
Vi skal innrede for eget ve og velInteriøret anno 2019 er perfekt når du har innredet helt etter eget hode og kjenner at dette stemmer for deg, tross innsigelser fra venner og kjente. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)
Nå tar vi vi virkeligheten tilbake og redefinerer hva som er det perfekte interiøret. Det er perfekt når den som bor der kjenner seg fri og innreder etter eget hode.

Tekst: Mari Rosenberg/ifi.no

IFIs Trendforum har sett på interiørtendensene fram mot 2019, og konkluderer med at større variasjon og mangfold vil prege måten vi innreder og fargesetter på.

– Vi vil fri oss mer fra trend- og motegrepet og hva andre definerer som riktig, og heller utforske hva vi selv liker og har godt av, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos IFI og leder for IFIs Trendforum.

– Det å skape gode rom handler like mye om trivsel og velvære som estetikk. Vi vil ha det fint, men hva som er fint vil vi selv avgjøre. De velstylede hjemmene i presse og sosiale medier er ikke virkeligheten. Livet leves ikke i pene, velregisserte bilder; livet leves der vi kan tasse rundt med kosebukse og raggsokker uten å oppleve at vi ødelegger eller roter til i rommet, forklarer Owren.

Personlig og hjemmekoselig
Når vi frir oss fra denne jakten på det perfekte og hva alle andre mener, og heller fokuserer på hva som er godt for oss, vil også hjemmene våre bli mye mer individuelle og personlige. Alt vil bli friere og trivsel vil være et viktig mål.

– Vi har blitt mer bevisste på hvordan omgivelsene påvirker oss, både fysisk og psykisk. Derfor vil vi lytte mer til oss selv når vi velger farger og materialer til hjemmet vårt. Vi gjør det rett og slett hjemmekoselig, det skal være vårt og det skal være et sted vi er trygge, sier Owren.

Fargebølgen vokser seg større
Ifølge Owren og resten av trendpanelet, vil dette blant annet vise seg ved et større fargemangfold.

– Spørsmålet er ikke lenger hvilken farge som er riktig, men hvilke. Det blir mer fokus på fargekombinasjoner, og vi vil slippe oss mer løs og leke med farger. Vi blir mer bevisste på hvordan farger og materialer virker sammen, og vi jakter på kombinasjoner vi synes klinger godt. Hvert rom skal ha sin karakter og atmosfære, valgt ut ifra hvem som bruker det og hvilke aktiviteter det skal romme, forklarer Owren.

Kombinasjoner
I jakten på «mine» og «våre» farger vil nyanse av fargene bli viktigere.

– Mange vil kjenne det riktig å bruke lyse, dempede eller lyse, klare nyanser, mens andre trenger tyngre farger og går for mørke, dempede eller mørke, mettede nyanser. De sterke, klare og sterke, mettede fargene vil nok bli mest å se som aksenter, tror trendpanelet.

Lag på lag
Helheten fremover vil være myk og lun.

– Vi bruker mer tekstiler. Gardiner og tepper hører inn i det moderne interiøret i 2018. Vi er fortsatt forsiktig med mønster, men desto rausere med volum og myke materialer og linjer. Gardinene skal folde seg mykt, helst være lange og tunge. Hvordan vi nå omfavner velur og bruker det både som møbelstoff, gardiner og mengder av puter er beskrivende for den myke trenden, avslutter Owren.

IFIs Trendforum:

  • Ledes av IFI, med kreativ leder Bjørg Owren i spissen
  • Består av innkjøpere, produkt- og markedsansvarlige fra sentrale leverandører til det norske markedet
  • Samles til årlig workshop for å diskutere hva som rører seg i norsk interiørmote og hva som vil prege det moderne interiøret fremover. Forrige workshop fant sted i oktober 2017
 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår