Viktig med riktig gulv til barna

 
Viktig med riktig gulv til barnaKomfort står høyt på lista når gulv til barnerom skal velges. Og lite slår teppegulv når det kommer til det. Med teppefliser er det også enkelt å bytte ut en flis ved søl og gris. (Foto: Musum Interiør)
Der de minste skal sitte, stå og leke, trengs godt underlag.

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no | Foto: Musum Interiør, Forbo Flooring, Tarkett

Når barnerommet skal pusses opp, er det viktig å ta hensyn til at det tilbringes mye tid på gulvet. Her skal det lekes, krabbes og sittes.

– Du bør alltid tenke over behovet ditt før du velger gulv. Og barnerommet er intet unntak, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør.

– Velg et gulv som tåler at barna lever og leker der, samtidig som det fremmer god akustikk og er mykt og behagelig å gå på, råder Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Komfort først

Siden gulvet på barnerommet brukes på en mye mer aktiv måte enn andre rom i boligen, er det naturlig å tenke komfort. Barn føler nemlig gulvet med hele kroppen.

– Barn oppholder seg veldig mye på gulvet, og derfor er det viktig at det er mykt, varmt, trygt og innbydende, forklarer Bigum Borgen.

Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring er enig, og peker også på en annen viktig egenskap.

– Velg et gulv som ikke er kaldt. I tillegg bør det være hygienisk og lettstelt, da det ofte kan bli søl, tipser hun.

Det finnes mange ulike typer gulv som kan ha gode egenskaper for et barnerom. Men du må se lenger enn bare til valg av type gulv. Det er nemlig viktig å stille krav også innenfor den spesifikke gulvtypen du vil ha.

– Hvis du for eksempel går for teppe, som er populært på barnerommet fordi det er så lunt og varmt, bør du også velge noe som er slitesterkt, og gjerne med lav og tett luv, slik at det er enkelt å holde rent og fjerne flekker, råder Bjørn Musum.

Slitesterkt og lyddempende

I tillegg til komfort og enkelt renhold, er det viktig å velge et gulv som tåler litt – og som demper litt lyd. Her kjøres lekebiler, fargestifter flyter fritt og leker faller i gulvet.

– Slitestyrke er viktig på et barnerom, der leken ofte er vilter. Men like viktig er ro og stillhet når det er tid for å sove, påpeker Bigum Borgen.

Våg litt mer

Til sist er det også viktig å påpeke at det er ikke mammas interiørdrøm som skal vises på barnerommet. Den kan bli igjen i stua. Tenk heller på hva han eller hun som skal tilbringe mye tid der kanskje liker å oppholde seg i.

– Unger er generelt glad i farger, mens vi voksne er ofte litt mer redde for at det skal bli for mye. Et barnerom gir deg mulighet til å tørre litt mer, her kan du eksperimentere mer med morsomme farger og mønstre. Det er jo et avgrenset område, og du trenger ikke nødvendigvis tenke ti-tjue år frem i tid. Et barnerom forandres jo uansett oftere enn andre rom i boligen, etter hvert som barnet vokser, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår