Vinyl i vinden på våtrom

 
Vinyl i vinden på våtromVinylbelegg er vanntett og fuktsikkert, mykt og varmt å gå på – og samtidig tidsriktig og trendy. (Foto: Gerflor)
Vinylbelegg er et trygt og godt alternativ for gulvet på badet. Tidsriktig og lettstelt er det også.

Tekst: Chera Westman/ifi.no

At vegger og gulv tåler å bli utsatt for vann, er en nødvendighet for et godt baderom. Alternativene er mange, og i senere tid har stadig flere nordmenn fått opp øynene for fordelene med vinylbelegg. Det er et i utgangspunktet tett og slitesterkt materiale, som takler de spesielle utfordringene som vedvarende kontakt med fukt innebærer.

Kunnskap nødvendig
– Riktig utført er våtromsvinyl et godt alternativ for baderomsgulvet, sier Cato Ove Karlsen, daglig leder i Fagrådet for våtrom (FFV).

Med riktig utførelse mener han at våtrommet oppføres i henhold til byggebransjens våtromsnorm, at vinylbelegget monteres korrekt i hjørner, skjøter og rundt sluken, og at det velges sluk som er egnet for bruk sammen med vinylbelegg.

Å bruke kompetente og erfarne håndverkere med våtromssertifikat er en grunnforutsetning, men ingen garanti. Håndverkeren må også lese og følge beleggleverandørens anvisninger. Ellers kan det gå galt, med kostbare fuktskader til følge.

To i ett
Vinylbelegg er et dekorativt og funksjonelt overflatesjikt og membran i ett og samme produkt.

– Rent teknisk innebærer dette at du til enhver tid kan ha kontroll over at våtromsmembranet er tett. Også når badet har vært i bruk i flere tiår, er det lett å følge med på tettheten og raskt oppdage eventuelle lekkasjer, sier Roger Sørlie, teknisk sjef hos vinylprodusenten Gerflor.

Utover denne tryggheten, får du med vinylbelegg også et trendy bad, med et rustikt, klassisk, moderne eller tidløst interiør. Våtromsgulv finnes i en lang rekke design – og kan se ut som fliser, treverk, steinmaterialer og betong, eller ha mer eller mindre ensfarget utseende. Med matt skinn og tekstur i overflaten, blir inntrykket eksklusivt og genuint.

Fordelaktig
– Våtromsvinyl finnes i mange fine farger, det er slitesterkt og enkelt å holde rent. Gulvet har et beskyttende overflatesjikt som gjør det lett å vaske, og har ingen fuger der såperester og smuss setter seg fast, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Vinylbelegg kan brukes sammen med gulvvarme, der overflatetemperaturen ikke overstiger + 27 ⁰C.

Tips:
Skyll av vegger og gulv i dusjnisjen etter at du har dusjet ferdig, for å fjerne såperester. Da holder du belegg og dusjvegger fritt fra skjolder lengre. Bruk gjerne nal for å fjerne vann som blir stående på overflaten.

 

 
 
 

Recent News

 

Design og trender

Vis alle

  

Leverandørguide

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår